-1
archive,paged,post-type-archive,post-type-archive-portfolio_page,paged-4,post-type-paged-4,stockholm-core-2.0.2,select-theme-ver-6.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Archive

Duoba Huangshui River Park Landscape Concept Plan

With the theme ‘Huangshui Wetland, Urban Oasis’, this project develops a comprehensive river park in Duoba. The project combines the characteristics of the regional ecological belt, eco-security buffer zone, local cultural, historical and recreational corridor, and urban façade for Duoba New Town. The planning strategies focus on repairing river ecology by creating diverse river habitats and a natural river landscape. At the same time, these spatial interventions follow the ‘Space for the River’ approach to enhance flood safety in a more resilient and environmentally friendly way than traditional concrete dikes. The proposal integrates the unique local characteristics of plateau climate, land form, and cultural diversity to form a strong local cultural identity. The project improves urban and rural spatial quality by reorganizing public space, riverfronts, and eco-friendly slow traffic systems. The Duoba River Park Plan contributes to the new town’s long-term development in the river landscape and integrated urban environment.

REGIONAL VISION “BLUE RANDSTAD”

The “Blue Randstad” is a vision for the future development of the Dutch Metropolitan area. Future urbanization is guided and supported by the landscape structure. Newly created lake systems offer new aesthetic qualities and means of recreation for future development projects.

 

 

DUINGEEST RESIDENTIAL COMMUNITY

This is the winning entry of the design and development of 12 ha in Duingeest, transfroming former horticulture area into a luxury green neighbourhood with 220 houses. The location lies close to the existing town, the sea and next to the dune landscape. In the 18th century, the location used to be a dune forest. The plan rehabilitates the original landscape of dune forest and dune landscape forms. The different levels of elevation of the ground form the basis for the double use of the land, hiding cars inside the dune landscape. It makes a car-free forest environment possible, in spite of relatively high density of housing.
The forestry plan includes a place for each grown up tree to be planted between the houses. The plan includes the urban and landscape design, as well as the design for the public space and playgrounds.

 

Haidong Huangshui River Basin Ecological Landscape Concept Master Plan

The project formulates an innovative direction and methodology for the ecological urban development in Haidong.

In order to build Haidong as the ‘green valley’ in Huangshui River region, the project proposes multiple strategies with the concepts of ‘green river’, ‘green mountain’ and ‘green city’. The strategy will remediate the Huangshui River’s ecological condition, enhance the urban spatial quality, and stimulate economic development.

The project has seven main challenges: regional ecological system recovery, flooding and river ecology, drought and water harvesting, soil erosion, sand sedimentation and mud slide prevention, urban bicycle route implementation as slow traffic system, and recreational uses in an urban landscape.

The project provides specific strategies for each challenge, and delivers a comprehensive vision for Haidong’s ecological safety grid. The grid consists of a river ecological belt, north-south mountain ecological buffer zone, mountain-edge ecological transition zone, and urban green infrastructure network. Additionally, the project explores practical interventions targeting each challenge and provides policy-making frameworks.

 

Keenenburg III/ Gaagoever Residential Area Design

The project Keenenburg III/ Gaagoever is situated along the north-eastern edge of the town of Schipluiden, The River Gaag runs directly along the site, and continues through the historical center of Schipluiden. South of the site is the suburb Keenenburg, developed between the late 80s and early 90s.

NLUS developed an urban plan for the site that included the new town hall and a small residential area. In order to secure the spatial quality of the project, we developed an additional quality plan, that works as an assessment framework for the aesthetics committee of the municipality.
The urban plan is split into two parts. The northern part of the site houses the town hall, that has been realized in December 2012. The southern part of the site contains 17 dwellings realized in 2013. The existing dike along the Gaag river has been widened in order to ensure the safe construction of the villas and town hall along the river.

The relation between the two parts of the site, the existing village, the large difference in elevation throughout the site, the river and the surrounding polders and the relationship with the surrounding landscape are the most important elements of both the urban plan and the quality plan.

 

REGIONAL VISION “LELY’S WATER”

In cooperation with Ballast Nedam, one of the Netherlands’ largest engineering companies, NL Urban Solutions has made a proposal for the future development of the Markermeer lake. The solution is a series of islands spanning from one border to the other. This creates an ecological connection, new recreational facilities, a new tunnel connection, and solves several water management issues.

 

REGIONAL VISION “VOORNE FORWARDS!”

This entry to a competition in 2005 presents a vision for the peninsula of Voorne. The proposal encompasses the major aspects of the area: developments in the greenhouse area, and the preservation of the landscape. This is primarily accomplished through preserving existing creeks in the polders and expanding villages. This vision has been a basis upon which another NL Urban Solutions project has been founded: the Greenhouse Intensification Area of Westvoorne.

 

RENOVATION PLAN “OP HODENPIJL”

As one of the ‘Gateways’ to the metropolitan landscape Midden-Delfland, ‘Op Hodenpijl’ should be a recreational hub of high quality and appeal. NL Urban Solutions has made a renovation plan for the deteriorated estate, that currently houses an information center, an exhibition center and the office of the Midden-Delfland association. The compound has been restored to its former glory where possible, resulting in the improvement of the entry avenue, the orchard, and a kitchen garden.

 

STRUCTURE VISION HÄMEENLINNA, FINLAND

In addition to a structure plan, Hämeenlinna decided to make a long-term structure vision that would direct the development of the municipality towards its ambition to be more attractive and sustainable.

The openness of the landscape and the tradition of land ownership have been hollowing out Finnish cities for a long time. The city of Hämeenlinna is no exception. To reverse this trend, a structure and development vision have been elaborated around the themes of urban concentration and renewal. Landscape qualities, a concentration of new living environments around the center and infrastructure are means to revitalize the center, to create urban and suburban living environments, to support the service structure, and to shape the public space in and around the city.

Hämeenlinna is a mid-size historical city at a lakeside, with many parks and forests. It has a compact center that has been built in a grid plan. These qualities will be used to make Hämeenlinna an even more attractive city to live in. The focus for the growth of the city is changed from expanding the city outwards into the surrounding forests, to reusing old industrial plots within the city and intensification around the lakeside and the central service axis. The different landscapes offer a diverse basis for different qualities for living environments.

 

Vision on Public Squares, Deventer

This vision on the public squares in Deventer offers the municipality a perspective for the future development of its squares and most important structures of public space in the historic inner city. The vision is composed of pedestrian zones, public buildings, functions and the quality of the squares, without losing focus on the historic values of the public space.
The traffic and parking has been reorganised to increase the size of the pedestrian zone and increase the quality of the public space, the squares and the terraces.